Ruim 1200 Drentse bedrijven dicht vanwege corona

Eet- en drinkgelegenheden moeten vanwege de coronacrisis dicht (Rechten: ANP)
Eet- en drinkgelegenheden moeten vanwege de coronacrisis dicht
Vanwege de coronacrisis moeten eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs en sauna's hun deuren sluiten. In Drenthe zijn naar schatting al 1245 bedrijfsvestigingen dicht, blijkt uit een analyse van Local Focus op basis van CBS-cijfers uit 2019.
Local Focus heeft alle bedrijfsvestigingen in de sectoren die nu dicht moeten blijven, op een rijtje gezet. Daaruit blijkt dat in onze provincie in Noord-Drenthe de meeste bedrijven worden geraakt. Daar hebben 475 vestigingen de deuren moeten sluiten door de maatregelen die per 15 maart zijn afgekondigd. In Zuidoost-Drenthe zijn dat er 430 en in Zuidwest-Drenthe 340.
Landelijk moeten bijna 50.000 bedrijven dicht. In absolute getallen sluiten de meeste bedrijven hun deuren in de vier grote steden. Relatief gezien worden de meeste bedrijven geraakt in Zeeuws-Vlaanderen.

Seksclubs

Ook seksclubs en coffeeshops mogen niet open, maar die aantallen houdt het CBS niet bij en zitten dus niet in deze analyse. Scholen en kinderdagverblijven, die onder deze maatregelen in principe ook hun deuren moeten sluiten, zijn in deze analyse niet meegeteld.
Overigens zijn er nog meer Drentse bedrijven geraakt door het coronavirus, want ook veel kappers en schoonheidsspecialisten zijn inmiddels dicht gegaan.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.