Drie nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Drenthe

(Rechten: Isa Boonstra/RTV Drenthe)
(Rechten: Isa Boonstra/RTV Drenthe)
In onze provincie zijn drie nieuwe besmettingsgevallen met het coronavirus vastgesteld, meldt GGD Drenthe vanmiddag. Twee daarvan zijn in de gemeente Tynaarlo, één in de gemeente Emmen.
In totaal zijn er in Drenthe nu 22 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dit aantal betreft alleen de gesignaleerde besmettingen. "Dit geeft mogelijk een onvolledig beeld, omdat alleen een beperkte groep nog getest wordt", meldt GGD Drenthe. Vooral mensen uit kwetsbare groepen worden getest.

Vooral gemeente Coevorden

Eerder vandaag meldde de GGD dat ook in de gemeente Assen iemand met het coronavirus is getest. Dit was de eerste in onze provinciehoofdstad. De meesten van de vastgestelde besmettingen in Drenthe zijn in de gemeente Coevorden. Daar zijn elf mensen positief getest. In Tynaarlo én Emmen zijn nu drie besmettingsgevallen gesignaleerd.
De gezondheidsdienst benadrukt dat het belangrijk is dat iedereen de landelijke maatregelen volgt, om het coronavirus in te dammen.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl