FC Emmen-speler Araujo kan door corona niet naar pasgeboren kind

VOETBAL - Miguel Araujo werd vorige week voor de tweede keer vader, maar heeft zijn vrouw en pasgeboren zoon nog niet kunnen bezoeken. Het coronavirus en het reisverbod naar Peru, waar zijn vrouw en (nu dus) twee kinderen zijn, steken daar een stokje voor.

Vanuit Nederland kom je vanwege het virus steeds minder landen binnen en iedere dag komen er nieuwe landen bij die bekend maken dat ze het vliegverkeer staken, de grenzen sluiten, of mensen vanuit risicolanden verplicht in quarantaine zetten. Ook Peru is daar één van. Het land houdt de grens in ieder geval tot 1 april gesloten. "Ik kan alleen hopen dat dit allemaal heel snel achter de rug is", reageert de verdediger.

"Heel triest", aldus FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers. "Maar niemand mag het land uit, alleen in uiterste noodzaak."

De 25-jarige Araujo speelt sinds de zomer voor FC Emmen, dat hem overnam van Club Atlético Talleres. De centrumverdediger is 17-voudig international van Peru en speelde dit seizoen tot dusver twaalf duels in de Eredivisie. Onlangs verlengde hij zijn contract in Drenthe met één jaar, tot de zomer van 2022.

Dagelijks contact met andere clubs en bond

De voorzitter van de Drentse club laat verder weten dat hij nu niet kan overzien hoe groot de problemen zullen worden voor FC Emmen en de andere betaald voetbalorganisaties. Veel clubs vragen werktijdverkorting aan voor het complete personeel. Lubbers deed dat nog niet maar onderhoudt onder andere daarover wel nauw contact met collega-clubs, de KNVB en andere belangenorganisaties. "Maar alles wat ik er nu over zeg, kan over een uur al anders zijn."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Emmen Peru Araujo reisverbod
Deel dit artikel: