Twee nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Drenthe

GGD Drenthe heeft twee nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in onze provincie. Een van de besmette mensen komt uit de gemeente Coevorden, de ander uit de gemeente Hoogeveen.

In totaal is het virus nu bij 24 mensen in Drenthe geconstateerd. De helft daarvan komt uit de gemeente Coevorden. Het Scheper Ziekenhuis in Emmen maakte vandaag bekend dat er een tweede coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen.

Het aantal coronabesmettingen dat de GGD meldt, geeft een onvolledig beeld omdat alleen een beperkte groep nog getest wordt. Vooral mensen uit kwetsbare groepen worden gecontroleerd.

Het algemene advies van de GGD voor mensen die ziek zijn is nog altijd: thuisblijven totdat je 24 uur klachtenvrij bent en de huisarts bellen als de klachten erger worden en je meer dan 38 graden koorts hebt.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
GGD coronavirus besmettingen
Deel dit artikel: