Vliegschool op Groningen Airport Eelde krijgt 12 nieuwe toestellen

230824_nieuwe_single_engine_vloot
Een van de Diamond DA42-vliegtuigen © Diamond Aircraft
De KLM Flight Academy heeft vliegtuigbouwer Diamond opdracht gegeven om twaalf nieuwe Diamond DA40-toestellen aan de vliegschool te leveren. Deze eenmotorige laagdekker sportvliegtuigen moeten de huidige en verouderde vliegtuigjes van de opleiding vervangen.
Het is ook de bedoeling dat de huidige meermotorige vloot met vier Diamond DA42-vliegtuigen er twee toestellen bij krijgt.

Zuiniger en stiller

"Met de vervanging van de verouderde Single Engine vloot kan de KLM Flight Academy haar blik weer op de toekomst richten", zegt Auke Dros, directeur van de KLM Flight Academy. "De DA40-toestellen zijn stiller, zuiniger en beschikken over de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied. Dit maakt dat wij onze studenten een nog betere vliegopleiding kunnen bieden."
De nieuwe toestellen zijn volgens de vliegschool zuinig en vliegen op kerosine, waarmee de KLM Flight Academy naar eigen zeggen voldoet aan een zo duurzaam mogelijke vliegopleiding. Binnen een aantal jaren hoopt de vliegschool de eenmotorige vloot bovendien volledig elektrisch te laten vliegen.

Als vanouds

De opleiding die Groningen Airport Eelde als thuisbasis heeft kampte de voorbije jaren, mede door de coronapandemie, met teruglopende aanmeldingen. Maar inmiddels draait de KLM Flight Academy weer als vanouds. Daardoor worden jaarlijks zestig studenten opgeleid tot second officer bij de KLM.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.