Winkels eerder dicht en geen koopavonden meer door coronavirus

De gevolgen van het coronavirus worden ook in de winkelstraten in ons land steeds zichtbaarder. Veel winkels zijn dagelijks minder lang open.

Ook in de winkelcentra van Assen en Emmen sluiten de winkels vanaf vandaag om vijf uur 's middags, in plaats van om zes uur. 's Ochtends gaan ze ook later open, namelijk om tien uur. Daarnaast zijn de koopavonden, in Emmen op donderdag en in Assen op vrijdag, voorlopig geschrapt.

Winkeliers hoeven zich niet aan de krappere openingstijden te houden, het gaat om advies vanuit winkeliersverenigingen. De koopzondag op de middag van 29 maart in Emmen gaat door, maar de activiteiten die eromheen georganiseerd waren, zijn wel afgelast.

Coevorden wacht even af

Ook winkeliers in het centrum van Coevorden hebben van de Coevorder Handelsvereniging het advies gekregen de openingstijden aan te passen. Volgens voorzitter Richard Dimmendaal is het advies om open te gaan van 11.00 tot 17.00 uur.

De winkeliers moeten nog reageren. Als ze ermee instemmen, gaan de maatregelen vanaf vrijdag in, aldus Dimmendaal. "De koopavond van morgenavond gaat in Coevorden nog gewoon door."

Hoogeveen

In Hoogeveen wordt door Stichting Centrummanagement Hoogeveen een soortgelijk advies aan de ondernemers gegeven: maandag open van 13.00 uur tot 16.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag open van 11.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Verder adviseert de stichting om tot 6 april te sluiten op koopavonden en de koopzondag.

Steeds meer winkels dicht

Hoewel alle winkels in ons land gewoon open mogen zijn, sluiten langzamerhand toch steeds meer hun deuren. Modeketen WE Fashion, met winkels in Emmen, Assen en Hoogeveen, maakte vanochtend bekend dicht te gaan vanwege het coronavirus. Ook woonwinkel Ikea en warenhuis Bijenkorf hebben de deuren op slot gedraaid.

Vanavond nog sluit kledingwinkelketen C&A de deuren. Vanaf donderdag 19 maart sluit ook Van der Velde boeken, met een vestiging in Assen, haar fysieke winkels.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: