Azc in Musselkanaal gaat weer open

Het azc in Musselkanaal (Rechten: Google Streetview)
Het azc in Musselkanaal
Het lag in de lijn der verwachting en het besluit is nu definitief: de gemeente Stadskanaal heeft besloten dat het asielzoekerscentrum (azc) in Musselkanaal, net over de provinciegrens, heropend kan worden.
Eerder lag er een intentieovereenkomst met Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om het asielzoekerscentrum aan de Brink te heropenen, meldt RTV Noord.

Geen tweede Ter Apel

Inwoners van Musselkanaal toonden zich al een tijd lang bezorgd over de heropening van het asielzoekerscentrum. Het actiecomité 'Geen Ter Apel 2' wilde afdwingen dat er geen veiligelanders naar Musselkanaal zouden komen.
De gemeente Stadskanaal heeft in de overeenkomst met het COA gemeld dat er vooral statushouders en asielzoekers met een kansrijke aanvraag naar Musselkanaal komen.

Overeenkomst voor drie jaar

Het asielzoekerscentrum moet plaats bieden aan 428 asielzoekers. De gemeente Stadskanaal heeft met het COA een overeenkomst getekend voor ruim drie jaar.
Daarnaast zal het COA ongeveer drie miljoen euro investeren in het verpauperde terrein aan de Brink in Musselkanaal. Wanneer de verbouwing van het pand is afgerond, zal het asielzoekerscentrum opengaan. Die openstelling staat voor komende zomer gepland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.