Vijf Drentse gemeenten doen geen aanvragen meer bij Hulpmiddelencentrum

De levering van onder meer rolstoelen was te traag
De levering van onder meer rolstoelen was te traag © Pixabay) (Rechten: Pixabay
De gemeenten Noordenveld, Tynaarlo, Assen, Aa en Hunze en Midden-Drenthe werken niet langer samen met het Hulpmiddelencentrum. Het bedrijf levert slechte service, vinden de gemeenten. Daarom doen ze geen nieuwe aanvragen meer.
Vooral de levertijden van bijvoorbeeld rolstoelen en tilliften waren een probleem voor het Hulpmiddelencentrum. "Hiervan worden de inwoners de dupe die aangewezen zijn op hulpmiddelen van de WMO. Er ontstaan soms schrijnende situaties", schrijft het College van Assen aan de raad.

Welzorg

Vorig jaar werd het Hulpmiddelencentrum al door de gemeenten in gebreke gesteld. Sindsdien is de dienstverlening van het bedrijf niet verbeterd. De gemeenten kiezen er daarom voor om tot het eind van dit jaar nieuwe aanvragen onder te brengen bij Welzorg.
Via een aanbestedingsprocedure zijn de gemeente op zoek naar een nieuwe aanbieder voor WMO-hulpmiddelen vanaf 1 januari 2021.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.