Gemeente Groningen verkoopt aandelen Airport Eelde

De gemeente Groningen verkoopt haar aandelenbelang in Groningen Airport Eelde aan stichting FB Oranjewoud, grootaandeelhouder in uitgever NDC mediagroep.

Groningen wilde haar belang van 26 procent in de luchthaven al langer afstoten. FB Oranjewoud koopt de aandelen voor het symbolische bedrag van 1 euro.

Aandeelhouders

Stichting FB Oranjewoud komt voort uit de verkoop van de Friesland Bank aan de Rabobank en heeft als doel om het noordelijk ondernemersklimaat te stimuleren.

De gemeenteraad van Groningen besloot in 2017 dat de gemeente haar belang in de luchthaven moest afstoten. Vanmorgen is de raad per brief op de hoogte gesteld.

Naast nieuwe aandeelhouder FB Oranjewoud zijn de provincies Drenthe en Groningen en daarnaast de gemeenten Assen en Tynaarlo nog aandeelhouder. Zij behouden hun aandelen.

Toekomstscenario's

Wat er in de toekomst met Groningen Airport Eelde gaat gebeuren moet voor de komende zomer bekend worden. Volgens het Groninger gemeentebestuur is de visie vanuit FB Oranjewoud daarvoor heel geschikt.

De overname leidt volgens het college van B&W van Groningen 'niet direct' tot wijzigingen in de bedrijfsvoering bij de luchthaven.

Meer over dit onderwerp:
Groningen Airport Eelde gemeente Groningen
Deel dit artikel: