Paasvuren gaan niet door, buurthuizen grotendeels dicht

Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, gaan de paasvuren in Drenthe dit jaar niet door. Dat heeft het Regionaal Beleidsteam besloten. In dat team werken de twaalf Drentse burgemeesters samen. Op veel plekken zou de opbouw van paasvuren dit weekend beginnen, maar dat kan dus ook niet doorgaan.
Verder gaan de buurthuizen en wijkcentra in Drenthe grotendeels dicht. Op veel plekken zijn die al dicht vanwege de noodverordening van het RIVM, waarmee bijeenkomsten van honderd mensen of meer al verboden zijn. Er worden wel uitzonderingen gemaakt voor 'noodzakelijke zorgtaken'. Daaronder vallen bijvoorbeeld de functie van apotheek, bloedpoli, kinderopvang en uitvaarten.
De horeca in buurthuizen wordt verder gesloten, hebben de burgemeesters besloten. Als bijzondere opsporingsambtenaren overtredingen zien, mogen ze boetes uitdelen.

Steunmaatregelen

Er wordt nog gewerkt aan een pakket met maatregelen voor ondernemers, als aanvulling op de landelijke maatregelen die dinsdag door het kabinet bekend zijn gemaakt. Volgende week wordt hierover meer bekend gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl