Alle witte bh's in Vries vormen opvallend kunstwerk

Kunstenaar Mathilde Leonore
Kunstenaar Mathilde Leonore tussen haar gewaagde creatie © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
In Vries hangt geen witte bh meer aan de waslijn. Die zijn allemaal gebruikt voor een opvallend kunstwerk in het centrum van het dorp.
Voor de Bonifatiuskerk wappert het witte ondergoed. "Allemaal van vrouwen uit het dorp", lacht Mathilde Leonore.

EK wielrennen

De kunstenaar heeft een gewaagde creatie gemaakt en deze maakt in september deel uit van het parcours van het EK wielrennen dat door Drenthe gaat. "Ik wilde 'witte wieven' verbeelden. De opkomende mist. Echt Drents erfgoed", legt ze uit. "Maar 'wieven' zijn ook vrouwen."
Zo kwam Mathilde Leonore, die samenwerkt met activiteitencentrum Plaats de Wereld en Volksvermaken Vries, op het idee om bh's voor het kunstwerk te gebruiken. "Als kunstenaar kijk ik naar een man. Dan zie ik een hoekige kaaklijn en ook de schouders. Een vrouw heeft vaak ronde vormen en een bh heeft natuurlijke prachtige ronde vormen."

Discussie

De dorpsbewoner plaatste een oproep en ontving in korte tijd genoeg ondergoed om het werk af te maken. "Soms reageerden vrouwen verbaasd, maar als ik het uitlegde gingen ze meteen in hun kast kijken. Het levert veel discussie op. Mag een bh wel aan de waslijn? Dat is het mooie van kunst."
Alle witte bh's in Vries vormen opvallend kunstwerk

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.