Meppeler huiskamers omgetoverd tot café

Als de Meppeler niet naar de horeca kunnen komen, komt de lokale horeca naar de Meppelers. Dat dachten de uitbaters van muziekcafé Clouso en restaurant Sukade.

Normaal zijn de plekken aan de bar op vrijdagavond goed gevuld. Maar nu ook de Meppeler etablissementen de deuren moeten sluiten, bedacht Marcel Haveman van café Clouso de 'Quarantine Sessions'. De ingrediënten van een avondje stappen worden nu thuisbezorgd.

Muziek

Liefhebbers krijgen een pakketje voor de deur met daarin speciaalbiertjes of een fles wijn van Clouso. Ook ontvangen mensen een plankje met onder andere worst, nootjes, tomaatjes en kaas van restaurant Sukade. "Zo haal je het vrijdagavond-gevoel in huis", vertellen de bedenkers.

Ook muziek mag volgens de initiatiefnemers niet ontbreken. "Meppelers die een pakketje bestellen krijgen ook een linkje waarmee ze naar een speciale internetpagina kunnen gaan. Ondertussen hebben we in cafe Clouso een artiest of band en dat streamen we live op internet. Zanger Davic Roest en de band Trekhawk doen dit voor niets, een heel mooi gebaar. Kijkers van de stream kunnen ook doneren, want die jongens hebben in dit soort tijden ook geen opdrachten", vertelt Marcel Haveman, uitbater van het muziekcafe. Vooralsnog willen de initiatiefnemers het idee de komende weken voortzetten.

Meer over dit onderwerp:
Meppel coronavirus Cousto Sukade
Deel dit artikel: