'Kabinet overweegt winkels te sluiten'

Winkels dreigen te moeten sluiten  (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
Winkels dreigen te moeten sluiten
Het kabinet overweegt om de niet-essentiële winkels te sluiten, nu het advies om anderhalve meter afstand van elkaar te houden massaal wordt genegeerd.
Dat bevestigen bronnen bij het kabinet, meldt De Telegraaf. Dit weekend gingen Nederlanders massaal naar buiten. Daar troffen ze elkaar bij drommen in parken, stranden en speeltuinen. Het kabinet besloot daarom de oproep om afstand te bewaren met een NL Alert kracht bij te zetten.
Morgen zet de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing op een rijtje wat het effect van dat slotoffensief is. De indruk is tot nu toe dat mensen zondag beter naar de oproep van de autoriteiten hebben geluisterd dan zaterdag. Mocht het resultaat van de herhaalde oproep teleurstellen, dan liggen verdergaande maatregelen in het verschiet, zo zegt een ingewijde.
Het sluiten van meer 'niet-essentiële' winkels ligt daarbij "bovenaan de stapel". Een straatverbod met uitzondering van eenmaal daags een boodschap, zoals in Frankrijk of Italië, is niet aan de orde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.