Muzikanten verbreken de coronastilte

Muzikanten hebben vanavond op verschillende plekken de stilte van de afgelopen dagen doorbroken. Op 18.00 uur gingen ramen open, balkons veranderden in podia en tuinen werden met een beetje fantasie festivalterreinen waar het stuk Ode an die Freude van Beethoven werd gespeeld.
Via social media riepen muzikanten elkaar op mee te doen aan de actie, die is overgewaaid uit Duitsland. "Wat is het stil om ons heen. Geen concerten, geen uitvoeringen, geen muziekles. Door de huidige situatie is het verenigingsleven volledig tot stilstand gekomen", stond in de oproep. "Laat onze mooie muziek horen en bewijs dat we er allemaal nog zijn!"
Op verschillende plekken werd in Drenthe hieraan gehoor gegeven, zoals in Vries en Assen.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.