Buurtsupport in Emmen is failliet

Buurtsupport heeft faillissement aangevraagd (Rechten: RTV Drenthe/Margriet Benak)
Buurtsupport heeft faillissement aangevraagd
Buurtsupport in Emmen heeft faillissement aangevraagd. Dat heeft de stichting zojuist bekendgemaakt.
Volgens Buurtsupport zijn medewerkers, deelnemers en partners geïnformeerd. Activiteiten, los van de coronamaatregelen, gaan gewoon door tot anders wordt besloten. De organisatie begeleidt ongeveer 450 mensen uit de gemeenten Emmen en Borger-Odoorn met afstand tot de arbeidsmarkt.

Huishoudboekje niet op orde

Begin dit jaar werd, na navraag van RTV Drenthe, al bekend dat de geplande samenwerking tussen Buurtsupport en werkvoorzieningsschappen Emco en Menso van de baan was. Toen werd al gesteld dat het huishoudboekje van de stichting niet op orde was.
Sindsdien heeft Buurtsupport advies ingewonnen. "Het resultaat van onze verkenning is helaas dat we faillissement hebben moeten aanvragen. Ik verwacht deze week de uitspraak van de rechtbank", zegt Martijn Jansen, directeur-bestuurder van Buurtsupport.

Goede hoop

"Ik heb iedereen die activiteiten voor ons verricht, laten weten dat ze hier mee door kunnen gaan. Tenzij iemand thuis is in verband met coronamaatregelen. Ik hoop dat bij de afwikkeling van het faillissement alles er op gericht is om activiteiten door te laten gaan."

Reactie gemeente Emmen

Wethouder Raymond Wanders laat namens de gemeente Emmen weten dat hij het 'spijtig' vindt dat Buurtsupport faillissement heeft aangevraagd. "Dit raakt ons. Hoewel het natuurlijk een aangelegenheid is van Buurtsupport, voelen wij ons zeer betrokken bij de mensen die activiteiten voor de stichting verrichten."
"We vinden het heel vervelend dat met het aanvragen van het faillissement onzekere tijden aanbreken voor de medewerkers en deelnemers van Buurtsupport. En dat in deze al ongekende tijden, met veel onzekerheid door het coronavirus", aldus Wanders.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.