Posters helpen mensen de coronacrisis door

Het idee ontstond vorig weekend: Martijn ten Pas uit Eext keek samen met zijn vriendin naar de maatregelen die het kabinet aankondigde. "We zeiden tegen elkaar dat we even een briefje bij onze buren in de bus moeten doen, met de vraag of ze hulp nodig hebben", vertelt Ten Pas. Uit dat idee ontstond een veel groter initiatief: rode en groene poster.
"De poster heeft twee kanten. Als je de groene kant ophangt, betekent het dat je anderen kan helpen. Hang je de rode kant voor je raam, dan laat je zien dat je hulp nodig hebt", vertelt Ten Pas.

Miljoen posters

Als je iemand kan helpen, schrijf je op de groene kant je telefoonnummer op. Ten Pas: "Wij willen voorkomen dat mensen fysiek contact met elkaar hebben. Vandaar dat men via de telefoon contact op kan nemen."
Dat de actie een succes is blijkt wel uit de cijfers. "Er zijn nu meer dan 10.000 posters in omloop. De komende dagen wordt de poster met de weekbladen in Noord-Nederland verspreid. Dan ligt hij bij meer dan een miljoen mensen op de mat", aldus Ten Pas.
Ten Pas heeft al verhalen gehoord van mensen die door de poster hulp hebben gekregen: "het leeft dus wel."
Wil je ook je hulp aanbieden? Je kan de poster via www.samensterktegencorona.nl bestellen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.