Afvalverwerker Albert T. voor rechter voor aanval met snijbrander

De 50-jarige afvalondernemer Albert T. uit Staphorst moet vandaag voor de rechter verschijnen, omdat hij op 17 december in Meppel de eigenaar van Van Dijk Containers te lijf ging met een snijbrander. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de man poging tot doodslag

De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld. De rechtbank beslist alleen over het voorarrest van T. Door de uitbraak van het coronavirus zijn de rechtbanken en gerechtsgebouwen sinds 17 maart gesloten. Alleen urgente zaken gaan door, zoals de zaak van T. Dit zijn zaken die bijvoorbeeld gaan over het voorarrest, faillissementen of urgente familiezaken. Alle inhoudelijk te behandelen zaken worden uitgesteld.

Tien jaar

T. wilde in december de milieustraat van Van Dijk Containers op, maar een medewerker sloot op dat moment het toegangshek. T. probeerde vervolgens het hek open te branden met een snijbrander. De eigenaar van de zaak sprak T. hierop aan. Volgens het Openbaar Ministerie haalde T. met de snijbrander uit en raakte hij de eigenaar in het gezicht en de hals. Dit had volgens het OM dodelijk kunnen aflopen. Voor poging tot doodslag staat een maximale celstraf van tien jaar.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Meppel rechtbank Albert T.
Deel dit artikel: