Drentse huisartsen blij: mondkapjes worden langsgebracht

Beschermende materialen tegen Coronavirus worden ingezameld bij huisarten (Rechten: Medisch Centrum Peize/Jan Hut)
Beschermende materialen tegen Coronavirus worden ingezameld bij huisarten
'Ook u kunt iets doen om te helpen bij de bestrijding van het Coronavirus.' Dat schreef huisarts Stijn Bodde uit Roden vorige week op zijn Facebookpagina. Het was een oproep die klonk bij meerdere huisartsen.
Vorige week bleek dat huisartsen niet genoeg materialen hadden om zichzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus. Bewoners werden gevraagd hun mondkapjes en desinfectiegel in te leveren bij de huisarts, als je die spullen zelf niet nodig hebt. Aan de oproep werd gehoor gegeven.

Meer is welkom

De tafel van huisarts Jan Hut van Medisch Centrum Peize ligt vol. Mondkapjes, beschermbrillen en desinfectans in tegenstelling tot vorige week, ligt het er vandaag wel. "Ik ben heel blij", vertelt Hut. "Nu kunnen we (relatief) onbezorgd patiënten oordelen." Ook huisarts Stijn Bodde van huisartsenpraktijk Groen is blij met hetgeen dat tot nu toe is gebracht. "Honderdzestig mondkapjes hebben we gekregen!" Overigens kan er nog meer gebracht worden.
Als er een overschot is aan medische spullen, dan brengen de huisartsen ze naar ziekenhuizen.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.