Gemeente Emmen gaat Voedselbank Zuidoost-Drenthe helpen

Emmen schiet de Voedselbank te hulp (Rechten: ANP/Sem van der Wal)
Emmen schiet de Voedselbank te hulp
De gemeente Emmen gaat de Voedselbank Zuidoost-Drenthe helpen bij het voortzetten van de voedselvoorziening aan gezinnen. Medewerkers van de gemeente zullen de Voedselbank helpen om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en ondersteunen bij het regelen van vervoer.
De Voedselbank Zuidoost-Drenthe besloot afgelopen week om haar activiteiten voorlopig stil te leggen om de vrijwilligers te beschermen tegen het coronavirus. De meeste vrijwilligers vallen vanwege hun leeftijd in de groep die een hoger risico loopt op ernstige klachten bij besmetting.

Op 2 april pakketten bij gezinnen

Voorzitter Harrie Timmerman van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe is erg blij dat de gemeente Emmen te hulp schiet. "De mensen die de pakketten nodig hebben, krijgen die binnenkort tenminste weer", vertelt Timmerman. Hij verwacht dat de pakketten op 2 april weer bij gezinnen in huis zijn.
Ook het ophalen van producten bij supermarkten wordt vanaf maandag hervat. Dat was eerder als voorzorgsmaatregel stilgelegd. De uitgiftepunten van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe blijven voorlopig wel gesloten.
Met de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden voert de Voedselbank gesprekken over een soortgelijke regeling.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier</a> aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.