Derksen over Blues Festival Grolloo: 'Het wachten is op het kabinet'

Als het aan Johan Derksen ligt, gaat het Blues Festival in Grolloo dit jaar niet door. "Ik vind het onverantwoord, maar ik ben niet diegene die de regie in handen heeft", vertelt de festivaldirecteur.

Het bluesfestival staat gepland voor 11, 12 en 13 juni. Onder meer Danny Vera, Beth Hart, Peter Frampton en John Fogerty - de leadzanger van Creedence Clearwater Revival - staan er op de bühne. "De Amerikaanse artiesten willen al de helft van hun gage (de kosten van een optreden) van tevoren. Als we nu het festival afgelasten, kost dat ons miljoenen", legt Derksen uit. "Het hangt af van Rutte. Zodra de maatregelen omtrent het coronavirus worden verlengd, kan de verzekering het vergoeden."

Groot probleem

De maatregelen omtrent het coronavirus gelden nu tot 1 juni en hoewel Derksen en de rest van de festivalorganisatie verwachten dat die wel verlengd gaan worden, uit hij ook zijn zorgen: "Als de maatregelen niet worden verlengd, hebben we een groot probleem. In de voorverkoop zijn al wel 36.000 kaarten verkocht, maar ik weet niet of mensen nog wel willen komen."

Lees ook:

Deel dit artikel: