GGD: vijf nieuwe coronabesmettingen in Drenthe

In Drenthe zijn sinds gisteren vijf nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Drie inwoners van de gemeente Tynaarlo, één inwoner van de gemeente Emmen en één inwoner van de gemeente Hoogeveen zijn door de GGD Drenthe toegevoegd aan de lijst van besmette patiënten.

Door de vijf nieuwe besmettingen is het totaal aantal Drenten dat positief getest heeft op COVID-19 gestegen naar 61. Van die mensen wonen er 15 in de gemeente Coevorden en 13 in de gemeente Tynaarlo.

Scheef beeld

De GGD benadrukt dat de vastgestelde besmettingen geen totaalbeeld geven van het aantal mensen in Drenthe dat met het virus besmet is geraakt. Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk veel hoger. Slechts een beperkt aantal mensen wordt nog getest op COVID-19. Dat gebeurt vooral bij mensen die worden opgenomen in het ziekenhuis, zorgmedewerkers die klachten hebben en kwetsbare mensen die bijvoorbeeld in een zorginstelling verblijven.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
GGD Drenthe GGD coronavirus corona
Deel dit artikel: