Gratis maaltijd voor honderd ouderen in Dwingeloo

Hotel Wesseling in Dwingeloo ging twee weken geleden op eigen initiatief dicht in verband met de coronacrisis. De eigenaar vond het niet verantwoord om open te blijven. Maar vanmiddag werd er in de keuken druk gewerkt. Er werd gekookt om honderd ouderen en hulpbehoevenden te voorzien van een gratis maaltijd.

Vandaag stond er stamppot andijvie met stoofvlees op het menu. "We hebben alle apparatuur in huis om de maaltijd klaar te maken", zegt Rens Damming van het hotel. "We geven het eten warm mee, dus mensen kunnen het meteen eten en hoeven het niet op te warmen."

De actie is opgezet door Stichting Dorpsactiviteiten Dwingeloo. "We hebben een vraag en aanbod actie opgezet en toen heeft de eigenaar van het hotel ons benaderd om gratis maaltijden aan te bieden voor hulpbehoevenden", zegt Bram Bloemerts. "De maaltijden worden langsgebracht door vrijwilligers. "Die nemen alle aanbevolen voorzorgsmaatregelen in acht", zegt Bloemerts. "De vrijwilligers bellen aan, nemen gepaste afstand en wensen de mensen smakelijk eten."

Na vanavond wordt gekeken of de actie een vervolg krijgt. "We hebben het erover gehad, wellicht lukt het met hulp van andere ondernemers en leveranciers", zegt Bloemerts.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
ouderen Dwingeloo hotel coronavirus maaltijd
Deel dit artikel: