Raads- en Statenleden kunnen thuis vergaderen dankzij noodwet

Er komt een noodwet zodat raad- en Statenleden thuis kunnen vergaderen (Rechten: RTV Drenthe/Steven Stegen)
Er komt een noodwet zodat raad- en Statenleden thuis kunnen vergaderen
Het kabinet komt met een noodwet zodat gemeenteraden en Provinciale Staten niet verplicht zijn om ook in de coronacrisis bijeen te komen. Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken wil ze tijdelijk de mogelijkheid geven digitaal te vergaderen en te stemmen.
Voorwaarde is wel dat de vergadering en de besluitvorming openbaar te volgen blijft. Bijvoorbeeld doordat burgers mee kunnen kijken via een videoverbinding.
Volgens de huidige wet kunnen de gemeenteraad en de Provinciale Staten alleen stemmen als ze fysiek in vergadering bijeen zijn.
De gemeente Hoogeveen besloot eerder vandaag al de raadsvergadering van 9 april over de miljoenenbezuiniging via een videoverbinding te laten verlopen.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier</a> aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.