Zorgbelang begint meldpunt in verband met coronacrisis

Zorgbelang start meldpunt (Rechten: AN/Robbert van Lonkhuijsen)
Zorgbelang start meldpunt
Zorgbelang Drenthe is een meldpunt gestart in verband met de coronacrisis. Zorgbelang wil een beeld krijgen welke impact het coronavirus en de landelijke maatregelen hebben op de reguliere zorg.
Veel geplande operaties zijn uitgesteld, omdat ziekenhuizen de bedden en het personeel nodig hebben voor de verpleging van coronapatiënten. Inwoners van Drenthe kunnen bij het meldpunt hun zorgen uiten over bijvoorbeeld behandelingen die worden uitgesteld of een afspraak in het ziekenhuis die niet door gaat.
Alle meldingen worden gebundeld en aangeboden aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Meldingen kunnen worden doorgegeven via de mail, de website van Zorgbelang, of telefonisch.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier</a> aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.