Wilhelmina Ziekenhuis gaat coronacontrole op afstand doen

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen sluit zich aan bij een project waarmee mensen via een app kunnen controleren of zij misschien het coronavirus hebben.

Mensen kunnen zich vanaf morgenmiddag aanmelden via de websites van het ziekenhuis, waarna ze de gratis app kunnen downloaden. Ze moeten dagelijks invullen of ze last hebben van keelpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, hoesten en wat hun temperatuur is. Een medisch team bekijkt alle binnenkomende gegevens. Als daaruit blijkt dat iemand mogelijk het coronavirus heeft, wordt binnen 24 uur contact opgenomen.

"Daarvoor gaan we met een speciaal belteam werken. Als mensen positief getest zijn, worden ze door ons gebeld. Dat team begint maandag", zegt woordvoerster Janine Hoekstein.

Het project is opgezet door het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Naast het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben ook het UMC Utrecht en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen zich aangesloten. Alleen in Amsterdam en omgeving heeft de corona-app al tienduizenden gebruikers.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: