Aa en Hunze gaat illegale crossers weren bij zandgat Homan Free

Het zandgat is elke herfst het decor van de Superprestige (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Het zandgat is elke herfst het decor van de Superprestige
De gemeente Aa en Hunze gaat barrières plaatsen bij zandgat Homan Free in Gieten. Deze moeten illegale motor- en autocrossers tegenhouden. Daarnaast komen er borden die ervoor moeten zorgen dat onbevoegden zich niet op het terrein begeven.
De eerste obstakels worden morgen geplaatst bij de ingang van het terrein aan de Nijslootsweg en aan de achterzijde van het terrein. De verbodsborden volgen later.

Overlast vooral 's weekends

Vooral in de weekenden zorgen illegale motor- en autocrossers rond het zandgat voor overlast. In het gebied ligt onder meer een vaste ATB-route en het bosgebied wordt gebruikt door wandelaars, ruiters, vissers en recreanten. Daarnaast heeft ook de Superprestige hier haar thuisbasis.
Stichting Wielerpromotie Oostermoer, TFC Gieten/MTB-route, Off the Road Eext hebben samen met de gemeente Aa en Hunze maatregelen genomen. Zij willen hiermee de veiligheid van alle gebruikers van het gebied waarborgen, schade aan het terrein voorkomen, verdere vervuiling en overlast tegengaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.