Hoe werken verpleegkundigen tijdens de coronacrisis in het WZA-ziekenhuis?

Op de verpleegafdeling B1 in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen worden coronapatiënten verzorgd. Gekleed in blauwe beschermende pakken, vertellen Sandra, Theodoor en Saskia in een YouTube-filmpje hoe het is om in het ziekenhuis te werken. Aan de muren hangen talloze kaartjes, voor de steun. "Alle kaartjes die we ontvangen van allemaal mensen, doen ons en de patiënten veel goed", zegt Saskia.

Soms wordt het personeel emotioneel van wat ze meemaken op de afdeling. "Waar ik de meeste moeite mee heb is dat patiënten heel snel verslechteren en naar de intensive care gaan", zegt Sandra. "Dat geven ze telefonisch door aan hun familie en dat kan, mogelijk, het laatste woord zijn wat ze tegen hen zeggen. Dat maakt het voor ons ook heel lastig."

Kijk hieronder het hele filmpje:

Hoe werken verpleegkundigen in het WZA?

Lees ook:

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
WZA Wilhelmina Ziekenhuis Assen Coronavirus
Deel dit artikel: