Trainer Lars Hoogeveen toch met Kwiek-dames eredivisie in

Lars Hoogeveen (links) aan de slag bij Kwiek uit Raalte (Rechten: Johan Wolff)
Lars Hoogeveen (links) aan de slag bij Kwiek uit Raalte
HANDBAL - Trainer/coach Lars Hoogeveen uit Klazienaveen is na de zomer toch met de handbalsters van Kwiek in Raalte actief in de eredivisie. De uitbraak van het coronavirus en plotse competitiestop bezorgde de oefenmeester, oud-speler van Hurry-Up, een hoop kopzorgen.
Twee dagen geleden liet het Nederlands Handbalverbond (NHV) nog weten dat er vanwege de corona-uitbraak geen ploegen zouden promoveren of degraderen. Door deze beslissing moest Kwiek, dat in februari al de titel in de eerste divisie won en de bijbehorende promotie naar de eredivisie toen vierde, de stap hogerop weer vergeten.
Door het aanbieden van een indelingswens bij de bond, promoveert trainer Lars Hoogeveen toch met zijn Kwiek-handbalsters. Voor de competitiestart had het NHV het voornemen de eredivisie uit te breiden van tien naar twaalf teams. Door de uitbraak van het coronavirus gaat Kwiek niet via de gewijzigde regelgeving omhoog, maar wel via een sluiproute.

Hurry-Up

De resolute competitiestop betekent ook het einde van het seizoen voor de handballers van Hurry-Up uit Zwartemeer en E&O uit Emmen. De eredivisionist uit Emmen had zich geplaatst voor de best-of-five, om promotie naar de BENE-League. Daar gaat een streep door. Ook Hurry-Up krijgt niet de kans te spelen om de landstitel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.