Eerste coronadreiger woensdag voor rechtbank Assen

Een 21-jarige man uit Leeuwarden moet woensdag 1 april voor de politierechter in Assen verschijnen. Dit is de eerste corona-gerelateerde strafzaak die in de rechtbank Noord-Nederland wordt afgehandeld.

De man bedreigde op 20 maart bij een nachtopvang voor daklozen in Leeuwarden een portier met de dood. Hij beet en spuugde op hem. Op het politiebureau snoot hij zijn neus waarbij het snot op zijn handen en op de vloer van de verhoorkamer terechtkwam. Hij zei tegen de agent: "ga met je mondkapjes voor mij zitten jongen, ik zal je ziektes geven". Hij beet daarbij een van de politiemensen in de hand.

De Fries wordt er ook van verdacht dat hij op 13 maart twee medewerkers van GGZ Friesland-Noord heeft bedreigd met brandstichting en zware mishandeling.

Supersnelrecht

Gisteren is gecommuniceerd dat vanaf 8 april zogenoemde coronazaken voor de rechtbank in Assen zal worden afgehandeld. De eerste zaak is dus een week eerder. Deze corona-gerelateerde zaken worden via het supersnelrecht aan de rechter voorgelegd.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
justitie rechtbank Assen coronavirus
Deel dit artikel: