Ridders, dieren en jonkvrouwen in de middeleeuwse drive-through

De horeca is grotendeels dicht door de coranamaatregelen. Toch proberen veel bedrijven met de nodige vindingrijkheid hun klanten te bereiken. Robin Hood Ribhouse in Drouwen draagt daar een steentje aan bij met hun middeleeuwse drive-through.

"In het restaurant zetten we een complete beleving neer", verklaart eigenaar Jan Gerben Dijk de middeleeuwse setting van zijn ribhouse. "Dat kan nu niet, maar proberen we nu juist in onze drive-through wel neer te zetten."

Mc-drive

Het was even slikken voor de meeste horecaondernemers toen het nieuws kwam dat veel zaken dicht moesten. Dijk reed daarom een rondje langs een aantal van zijn collega's om ze een hart onder de riem te steken. Tijdens zijn rit kwam hij langs de McDonald's. "Toen kwam ik ook langs de McDrive en dacht: ja, maar dat is het. Dat kan wel doorgaan", lacht hij.

Door de middeleeuwse drive-trhough in Drouwen

Pindas op de pizzaplank

Na een brainstormsessie met het personeel, een heleboel hulp van omliggende bedrijven en met veel creativiteit, opende vanmiddag de Robin Hood drive-through. Bezoekers leggen met de auto een traject af door een aantal versierde tenten waarbij ze, tijdens het bestellen en wachten op het eten, de sfeer van het restaurant proeven. En natuurlijk: alles op minimaal anderhalve meter afstand, vertelt Dijk. Het gebruikelijke voorgerecht 'broodje nootje' wordt nu bijvoorbeeld op een lange pizzaplank door het raam aangereikt.

Saamhorig

"Het is niets voor mij om op de handen te gaan zitten", vertelt Dijk. Hij en zijn collega's zijn blij dat ze iets kunnen doen om toch aan het werk te blijven. "Dat we hier dan bevlogen met elkaar bezig zijn, geeft mij een heel goed gevoel."

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: