Toiletgebouwen op campings en jachthavens dicht

Toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens in Noord-Nederland moeten tot 6 april dicht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat hebben de veiligheidsregio's van de drie Noordelijke provincies vandaag besloten.

De voorzitters van de veiligheidsregio's vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De recreatiebedrijven mogen wel openblijven voor gasten die niet van die sanitaire voorzieningen gebruik hoeven te maken, zoals bijvoorbeeld gebruikers van een stacaravan.

Overal in Noorden zelfde regels

Het verbod gaat gelden voor vakantieparken, campings, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes en jachthavens. Faciliteiten als zwembaden en horeca moesten door de maatregelen van het rijk op deze plekken al gesloten blijven.

De maatregel van de veiligheidsregio's duurt tot 6 april. Als het kabinet heeft besloten over eventuele verlenging van de landelijke maatregelen, dan nemen de veiligheidsregio's een nieuw besluit over de toiletvoorzieningen op campings en jachthavens. In Drenthe, Friesland en Groningen gelden dezelfde regels.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
Camping corona jachthaven
Deel dit artikel: