'FC Emmen, een Droomseizoen' net geen voetbalboek van het jaar

Auteur Maarten Kolsloot van het boek 'FC Emmen een Droomseizoen' (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
Auteur Maarten Kolsloot van het boek 'FC Emmen een Droomseizoen'
VOETBAL - Het boek 'FC Emmen, een Droomseizoen' is net niet gekozen tot voetbalboek van het jaar 2019. De verkiezing werd georganiseerd door het voetbalmagazine Staantribune. Winnaar werd het boek 'Buiten de Lijnen' van Frank Heinen. In het boek portretteert Heinen 171 voetballers.
De afgelopen weken kon er gestemd worden op vijftien verschillende voetbalboeken. Meer dan 12.000 stemmen kwamen binnen en het boek over het eerste seizoen van FC Emmen in de Eredivisie behoorde tot de top drie.
De winnaar zou twee weken geleden bekend worden gemaakt tijdens een groot event bij boekhandel Donner in Rotterdam, in gezelschap van schrijvers en uitgevers. Maar ook dit evenement kreeg te maken met het coronacrisis. In het Radio1 programma Langs de Lijn en Omstreken werd Frank Heinen met zijn boek 'Buiten de Lijnen' bekroond tot het voetbalboek van het jaar. Ook het boek van Vincent de Vries 'Lieke, de biografie van Lieke Martens' eindigde in de top drie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.