Kat laat zich niet uit boom redden en haalt 'nat pak'

Een kat heeft de brandweer in Emmer-Compascuum een hoop werk bezorgd. Het beestje zat al een paar dagen in een boom en liet zich niet redden.

Vanochtend rukten brandweerlieden voor de tweede keer in een dag tijd uit naar de boom aan het Kanaal B Zuidzijde. Gisteren mislukte hun reddingspoging en ook vanochtend leek die eerst op niets uit te lopen.

1500 liter water

Het mauwende beestje zat hoog en droog en liet zich niet pakken door de brandweerman, die op een ladder in de boom was geklommen. Ook het voer dat de brandweer gisteren onder de boom had gezet, had geen effect.

Aan dat 'hoog en droog' kwam een eind toen de brandweerlieden in een ultieme poging de poes beneden te krijgen de spuit erbij pakten. Het beestje liet zich aanvankelijk ook niet afschrikken door de ferme waterstraal, maar na anderhalf uur en 1500 liter water - de hele watervoorraad uit de brandweerwagen ging op - gaf het zich toch gewonnen.

Verzopen kat

Het beestje belandde in het kanaal en kon daarna letterlijk als een verzopen kat door de brandweerlieden worden gepakt. Daarna wachtte een lekkere warme handdoek en tijd om bij te komen van het hachelijke avontuur.

Nu tijd om warm te worden (Rechten: De Vries Media)

Meer over dit onderwerp:
112 brandweer Emmer-Compascuum kat
Deel dit artikel: