Betonblokken bij zandgat Gieten geplaatst om crossers te weren

Jarenlang werd alles gedoogd bij zandgat Homan Free in Gieten, maar de laatste tijd werd daar teveel misbruik van gemaakt. Vooral motor- en autocrossers veroorzaakten overlast. Om die te weren, zijn er vandaag betonblokken geplaatst aan de voor- en achterzijde van het zandgat.
De betonblokken liggen als grote legostenen naast elkaar. Twee blokken zijn iets naar achteren geplaatst zodat bezoekers met bijvoorbeeld een fiets of kinderwagen. er wel langs kunnen. Een crossmotor lukt ook nog wel, maar een crossauto zeker niet. Ook is een bord 'verboden toegang' geplaatst met daarop de uitzondering voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Veiligheid

Het plaatsen van de blokken is een initiatief van Stichting Wielerpromotie Oostermoer, TFC Gieten/MTB-route, Off the Road Eext en de gemeente Aa en Hunze. Met de maatregelen willen zij en de eigenaren van het zandgat de veiligheid van alle gebruikers waarborgen, schade aan het terrein voorkomen, verdere vervuiling en overlast tegengaan.
Jantienus Warners, secretaris van Stichting Wielerpromotie Oostermoer, is blij met de maatregelen: "Het zandgat Homan Free kent een grote variatie aan gebruikers. Er is een vaste ATB-route, mensen wandelen hier, laten er hun hond uit, er zijn ruiters, vissers en de Superprestige heeft er haar thuisbasis. Hopelijk stopt de overlast door deze maatregelen. Ieder zijn of haar hobby, maar het gebruik van dit terrein moet voor iedereen veilig en leuk blijven."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.