De Laser Frezer in Hoogeveen maakt schermen tegen coronavirus

Ondernemer RobTangenberg van De Laser Frezer in Hoogeveen stuurde twee week geleden zijn personeel naar huis. Er was niemand besmet met het coronavirus, maar Tangenberg wilde geen mogelijk doorgeefluik zijn. Een verstandig statement, vond hij.
Vervolgens kwam de massale vraag naar plexiglas spatschermen voor winkels op, als hulpmiddel tegen de verspreiding van het virus. De afgelopen anderhalve week heeft hij, samen met zijn vader, achter de laser frees-machine gestaan en duizenden spatschermen voor winkels geproduceerd.
Tangenberg kocht op meerdere plekken plexiglas in. Als het kunststof weer op was, zocht hij samen met zijn thuiszittende personeel naar nieuwe leveranciers. Nu veel winkels en supermarkten, zoals die van Gerard en Monique Koster in Nieuwlande voorzien zijn van hangende schermen, maken Tangenberg en z'n pa staande schermen. Het is meestal maatwerk, bedoeld voor dierenartsen, drogisterijen, zoals de DA van Jea Fidom in Hollandscheveld, en kantoren.
de laser is klaar met deze serie poten voor corona-spatschermen (Rechten: Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe)
de laser is klaar met deze serie poten voor corona-spatschermen
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier</a> aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl