FC Emmen stuurt Heylen ontslagbrief, onderhandelingen met De Leeuw verschoven

VOETBAL - FC Emmen maakt geen gebruik van de optie om het contract van Michaël Heylen te verlengen. De Belgische verdediger, die eind augustus overkwam van Zulte Waregem, heeft inmiddels een ontslagbrief ontvangen. Dat wil overigens niet zeggen dat de Drentse club niet van plan is om de samenwerking na dit seizoen voort te zetten.

Betaalde voetbalorganisaties moeten voor 1 april spelers wiens contracten met een optie of die tussentijds verlengd zijn en nu aflopen, informeren over hun toekomst. Heylen is een speler die dus een optie in zijn contract had. "De club heeft laten weten dat ze eerst duidelijkheid willen over de rest van dit seizoen", laat Heylen weten.

Vrij man

De 26-jarige Belgische centrale verdediger, die dit seizoen 19 keer basisspeler was in competitieverband en 1 keer in de KNVB beker, begrijpt de lastige situatie waar de club op dit moment vanwege het coronavirus in zit. "En als er meer duidelijkheid is, dan gaan we weer om tafel is me gezegd. Maar in principe ben ik dus straks een vrij man."

De gesprekken met Michael de Leeuw zijn even 'on hold' vanwege de corona-perikelen (Rechten: RTV Drenthe)

Michael de Leeuw

Aanvoerder en clubtopscorer Michael de Leeuw was al wel in onderhandeling met de clubleiding, maar vanwege de corona-uitbraak zijn die gesprekken op een laag pitje komen te staan. "Maar die gesprekken zullen spoedig worden hervat als alles weer een beetje normaal is", aldus De Leeuw. Vanwege de 25 duels die hij speelde (wat een clausule was in zijn contract) is zijn huidige contract wel automatisch met een jaar verlengd. Maar er wordt dus gesproken over een langere samenwerking.

Deel dit artikel: