Geen nieuwe besmettingen vastgesteld in Drenthe

De GGD Drenthe heeft geen nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat betekent dat op dit moment 107 Drenten zijn besmet met het virus of besmet waren.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat drie van de mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus zijn overleden. Momenteel zijn in de gemeente Coevorden de meeste vaststellingen van het virus, daar zijn negentien mensen besmet of besmet geweest. Daarna volgt de gemeente Tynaarlo met zestien vastgestelde besmettingen en daarna gemeente Emmen met vijftien.

Niet altijd testen

Niet iedereen wordt getest op besmetting met het virus, om die reden wordt gesproken van vastgestelde besmettingen. Dat zijn besmettingen die zijn bevestigd met een test. Omdat niet iedereen wordt getest, kan het zijn dat meer mensen in Drenthe het virus hebben.

Het aantal vastgestelde besmettingen in onze provincie (Rechten: GGD Drenthe)

Naar Duitsland

De eerste twee coronapatiënten uit het Zwolse Isala-ziekenhuis zijn overgeplaatst naar een ziekenhuis in het Duitse Münster. Dat meldt de NOS. De patiënten zijn niet verplaatst omdat het ziekenhuis geen bedden meer beschikbaar had, maar omdat het ziekenhuis een piek verwacht en alvast ruimte op de intensive care wil vrijmaken.

Meer over dit onderwerp:
coronavirus corona ggd drenthe
Deel dit artikel: