Natuurmonumenten tevreden over rust in Drentse natuur

Het Witteveen ligt in het Dwingelderveld (Rechten: RTV Drenthe/Marike Goossens)
Het Witteveen ligt in het Dwingelderveld
Natuurmonumenten blikt tevreden terug op het weekend. Het was rustig in de natuurgebieden, ook op de plekken waarvan voor het weekend werd verwacht dat het er druk zou kunnen worden.
"Het beeld in Drenthe is dat mensen goed hebben geluisterd", zegt Fred Prak van Natuurmonumenten. Een weekend eerder trokken veel Nederlanders de natuur in, ondanks het advies van de overheid om thuis te blijven vanwege het coronavirus. Dat was dit weekend niet het geval, en al helemaal niet in Drenthe. "Het was een rustig weekend", constateert Prak tevreden.

Uitkijktoren gesloten

Voor het weekend riep Natuurmonumenten op om vooral niet naar drukke natuurgebieden te komen. Ook werden er maatregelen getroffen. "De uitkijktoren in De Onlanden werd bijvoorbeeld afgezet, omdat je bij gebruik daarvan geen anderhalve meter afstand van elkaar kunt bewaren", vertelt Prak. Ook zorgde Natuurmonumenten voor extra toezicht, maar volgens de woordvoerder was ingrijpen nergens nodig.
"Het weer heeft ook meegeholpen, het was een stuk minder warm dan vorige week", stelt hij. Op zondag was het daardoor nog rustiger dan op zaterdag. Prak: "Gelukkig maar, anders moet je gebieden echt gaan afsluiten en dat wil je niet."

Lees ook: