Drèents Liedtiesfestival verplaatst naar 2021

Het Drèents Liedtiesfestival gaat dit jaar niet door. Vanwege de coronamaatregelen is besloten om de finale - die op 20 juni zou zijn - een jaar te verplaatsen.

Dat heeft organisator Stichting REUR laten weten. "De reeds ingezonden liedjes voor het festival worden in overleg met de inzenders meegenomen naar volgend jaar."

De finale is nu op 13 mei 2021 in het Atlas Theater in Emmen. RTV Drenthe zendt het Drèents Liedtiesfestival live uit. Publiek kan aan de hand van een sms'je stemmen. De vakjury beoordeelt de liedjes dan ook. Uiteindelijk worden beide uitslagen bij elkaar opgeteld en wordt bekend wie heeft gewonnen.

Mensen die mee willen doen kunnen tot 1 maart volgend jaar hun inzending opsturen naar Stichting REUR. Vorig jaar won Leon Moorman uit Barger-Compascuum met zijn nummer Knooin. Eerdere winnaars zijn onder anderen Melissa Meewisse, Isa Zwart en Rik Vinke.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: