Dertien nieuwe coronabesmettingen in Drenthe

In Drenthe zijn dertien nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Daarmee staat het totale aantal in onze provincie op 120, meldt de GGD Drenthe.

De meeste nieuwe gevallen zijn in de gemeenten Assen en Hoogeveen (allebei 3). In Emmen zijn twee nieuwe besmettingen vastgesteld. De gemeenten Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Midden-Drenthe en Aa en Hunze hebben elk één patiënt erbij gekregen.

Volgens de GGD Drenthe geeft het aantal vastgestelde besmettingen een onvolledig beeld. Waarschijnlijk zijn er veel meer mensen die het coronavirus hebben, maar lang niet iedereen wordt getest. Dat gebeurt nu vooral bij mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, bij zorgmedewerkers met klachten en bij kwetsbare mensen.

Vijftien mensen die besmet waren, zijn inmiddels hersteld. Afgelopen vrijdag werd bekend dat drie mensen in Drenthe zijn overleden aan het virus. Landelijk zijn er vandaag 93 nieuwe sterfgevallen, het is niet duidelijk of daar ook Drenten tussen zitten.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
GGD Drenthe corona
Deel dit artikel: