Duizenden Drenten gebruiken corona-app WZA

Een tiental medewerkers van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) krijgt maandagmorgen een laatste briefing over de protocollen rondom de corona-app. De verpleegkundigen en co-assistenten staan normaal aan het bed, maar nemen nu plaats in het corona-callcenter. De zorgmedewerkers gaan op afstand patiënten controleren op een mogelijke besmetting met het coronavirus.

Sinds vrijdagmiddag kan de app worden gedownload via de website van het WZA. Duizenden Drenten hebben dat inmiddels gedaan. "Mensen kunnen dagelijks metingen doorgeven van de meest voorkomende symptomen van de corona-infecties. Op basis van die signaleringen bepalen wij welke zorg we moeten leveren", zegt zorgmanager Michiel Menkveld van het WZA.

Geen vervanging voor reguliere zorg

Menkveld wil benadrukken dat de app een hulpmiddel is en zeker geen vervanging voor reguliere zorg. "Het coronavirus brengt veel onzekerheid met zich mee. Elke dag is er wel weer nieuwe informatie, nieuw beleid over wat te doen. Wat wij kunnen doen is actueel en passend beleid aanbieden aan de inwoners van Drenthe, op basis van hun eigen metingen", aldus Menkveld.

"Het is de bedoeling dat de patiënten die het nog zelf kunnen redden, we daarbij een handje helpen. En als mensen toch huisartsenzorg nodig hebben, dat we die mensen op het juiste moment kunnen adviseren om contact op te nemen met de huisarts."

Samenwerking

Het WZA werkt voor de app samen met ziekenhuizen in Nijmegen, Utrecht en Amsterdam. In Nederland maken inmiddels al tienduizenden mensen gebruik van de app.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
WZA Wilhelmina Ziekenhuis Assen app coronavirus
Deel dit artikel: