Ambulancebus met coronapatiënten op weg naar Noorden valt stil

Een ambulancebus die op weg was naar het Noorden heeft pech op de snelweg (Rechten: ANP)
Een ambulancebus die op weg was naar het Noorden heeft pech op de snelweg
De speciale ambulancebus die coronapatiënten van het ene ziekenhuis naar het andere brengt, stond vanavond met pech stil op de snelweg A73 bij het Brabantse Vierlingsbeek. De ambulance was op weg naar Noord-Nederland.
De politie rukte massaal uit, meldt Omroep Brabant. Ook de traumahelikopter en meerdere ambulances waren ter plekke. Er zaten zes patiënten in de bus.

Lekkage

De speciale bus was onderweg van Heerlen naar Groningen. Verplegend personeel dat speciale pakken aan heeft, stapte even uit, maar ging later de bus weer in. De patiënten mochten de bus niet verlaten. Er zou sprake zijn van een koelvloeistoflekkage.
Reparatie lukte niet. De bus werd op een takelwagen van de bergingsdienst gezet, met de patiënten er nog in. Voordat de patiënten verder gaan richting het Noorden, worden ze nog gecontroleerd in het ziekenhuis in Nijmegen.
Om de druk op de ziekenhuizen in het Zuiden van het land te verminderen, worden coronapatiënten naar het Noorden van het land vervoerd. Ambulancemedewerkers uit Drenthe, Groningen en Friesland werken hierbij samen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.