Opgepakt drietal Nieuw-Weerdinge verdacht van diefstal motoren

De mannen die afgelopen nacht na een wilde achtervolging over de N391 tussen Emmen en Nieuw-Weerdinge werden opgepakt, zijn twee 20-jarige mannen uit Assen en een 17-jarige jongen uit Delfzijl. Twee andere jonge mannen konden ontsnappen, zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus. De mannen worden verdacht van de diefstal van motoren.

Aan de Olivier van Noortstraat op een industrieterrein in Emmen zag een politieagent afgelopen nacht vijf jonge mannen bij een busje staan. Toen de vijf zeiden dat ze op een taxi stonden te wachten, vertrouwde de agent het niet en seinde hij zijn collega's in.

Motoren en koffers naar buiten gegooid

Even later reden de vijf in het busje weg en besloot de politie ze te controleren, maar dat bleek lastiger dan gedacht. De bestuurder negeerde een stopteken en ter hoogte van de Pottendijk gooiden de mannen twee motoren en twee koffers uit het busje. Inmiddels hadden meerdere politieauto's de achtervolging ingezet en kon één ervan het busje van de mannen aantikken, waardoor dat in de sloot belandde.

Drie mannen werden aangehouden, maar de andere twee konden ontsnappen. De politiehelikopter heeft de omgeving van Emmen en Nieuw-Weerdinge afgezocht, maar de twee zijn nog niet gepakt. De andere drie zitten vast.

Koffers onderzocht

De politie weet nog niet wat er in de koffers zat, die uit het busje werden gegooid. "De koffers worden eerst van de buitenkant op sporen onderzocht voor we ze openmaken", zegt Heidanus. Door het sporenonderzoek en het verhoren van de drie opgepakte mannen hoopt de politie ook de ontsnapte verdachten te kunnen opsporen.

Waar de koffers en de motoren zijn gestolen, wordt nog onderzocht.

Meer over dit onderwerp:
112 politie Nieuw-Weerdinge achtervolging
Deel dit artikel: