Vermeende serie-inbreker blijft vanwege coronacrisis in de cel

De man wordt verdacht van zo'n veertig inbraken (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De man wordt verdacht van zo'n veertig inbraken
Een 31-jarige man uit Hoogeveen die verdacht wordt van veertig inbraken en diefstallen komt voorlopig niet vrij. De zaak zou dinsdag worden behandeld, maar is vanwege de coronacrisis uitgesteld.
De Hoogevener zit sinds 9 september vast. Hij zou vanaf juli 2018 de inbraken hebben gepleegd in Hoogeveen, Coevorden, Westerbork en Hardenberg. De buit bestond onder meer uit gereedschap, elektronica en geld. De man verscheen in november en januari ook al voor de rechter voor tussentijdse zittingen. Toen was het onderzoek naar de geestelijke toestand van de man nog niet klaar.

Uitzichtloze situatie

Door de crisis is het onduidelijk wanneer de zaak wel inhoudelijk wordt behandeld. De advocaat vroeg aan de rechtbank de man vrij te laten. Door de uitzichtloze situatie dreigt de verdachte zijn huis en werk te verliezen. Zijn schulden lopen op en kunnen eventuele schadevergoedingen niet worden betaald, zei de advocaat.

Kans op herhaling

De rechtbank ging hier niet in mee. De man is eerder al eens onder voorwaarden vrijgelaten. Toen ging hij vrijwel direct opnieuw op dievenpad. De kans op herhaling is daarmee te groot, zei de rechter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.