Man die in Paterswolde op twee agenten schoot blijft vastzitten

De politie doet onderzoek na de schietpartij in Paterswolde (Rechten: ProNews)
De politie doet onderzoek na de schietpartij in Paterswolde
De 27-jarige man die op 3 januari in Paterswolde op twee agenten schoot, mag nog niet naar huis. De rechter besliste dit op een tussentijdse zitting in Assen. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat voorlopig op 25 juni gepland.
Het Openbaar Ministerie beschuldigt de man van poging tot doodslag op twee agenten en verboden wapenbezit. De politie kwam die nacht naar Paterswolde vanwege een melding over huiselijk geweld. Toen agenten de achtertuin van een woning aan de Hayo Hindriksweg inspecteerden, werd vanuit een steeg op hen geschoten. De agenten schoten terug. Er raakte niemand gewond.

Immuunziekte

De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het onderzoek nog niet afgerond is. Wel moest worden beslist over het voorarrest van de man. De advocaat vroeg de rechter hem vrij te laten. De man heeft een immuunziekte waardoor hij nier- en hartproblemen krijgt. De kans op een besmetting met het coronavirus in de gevangenis is groot en kan voor hem fataal worden.

Drank en drugs

De verdachte krijgt naar eigen zeggen niet altijd zijn medicatie in de gevangenis. Daardoor moest hij in de afgelopen maanden een keer naar het ziekenhuis vanwege hartritmestoornissen.
De officier van justitie verzette zich tegen het verzoek tot vrijlating. "Hij heeft onder invloed van drank en drugs zonder reden op de agenten geschoten. Hoe leg je aan de maatschappij uit dat een persoon na zo'n daad weer op vrije voeten komt?"

Besmettingsgevaar ook buiten

De rechter verlengde het voorarrest, omdat poging tot doodslag een misdrijf is waar een celstraf van twaalf jaar of langer op staat. De rechter gelooft wel dat de man ziek is, maar zei dat ook buiten de gevangenismuren de kans bestaat dat hij besmet wordt.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.