Investering van 4 miljoen in boekingsplatform Vipio, waar je Freddie Mercury's vakantiehuis kunt huren

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) investeert 4 miljoen euro in het onlineboekingsplatform Vipio uit Assen. Dat is een platform waar mensen bijzondere overnachtingen kunnen boeken, zoals boomhutten en kastelen, maar ook molens en zelfs het vroegere vakantiehuis van Queen-zanger Freddie Mercury in Zwitserland.
"Dit is een heel mooi bedrag, waarmee we vooruit kunnen", reageert medeoprichter Mark Borgman. "Ook voor NOM-begrippen is dit een groot bedrag."

Internationaal groeien

Vipio werd drie jaar geleden opgericht door René Schoenmakers, die ook de oprichter was van veilingsite Catawiki. Sindsdien maakten meer dan 100.000 mensen gebruik van het platform. Het Asser bedrijf wil zijn platform verder verbeteren en wil ook internationaal groeien. Vipio heeft ook accommodaties in Frankrijk en Italië en wil meer boekingen uit die landen hebben. "Wij willen dé website in Europa worden voor bijzondere overnachtingen en vakanties."
"Daar heb je ook gespecialiseerde marketeers voor nodig, dus we willen qua personeel ook groeien. We hebben nu vier of vijf urgente vacatures", vervolgt Borgman, die ook een verleden bij Catawiki heeft. In totaal werken er nu zeven mensen bij Vipio. Volgens Borgman zijn er veel Duitsers die bij Vipio boeken. "Die helpen we zo goed en zo kwaad als het kan in het Duits, maar het zou best kunnen dat we bijvoorbeeld een Duitse klantenservicemedewerker aannemen."
freddie mercury
Dit vakantiehuis van Freddie Mercury is te huur © Vipio
Vipio is anders dan platforms zoals Airbnb, zegt Borgman. "Daar mag in principe alles op geplaatst worden. Wij selecteren zelf en benaderen ook accommodaties", legt Borgman uit. "Zo zijn wij bijvoorbeeld druk met de eigenaar van de Watertoren in Assen in gesprek."

5 procent is bijzonder genoeg

Ook wordt Vipio zelf benaderd door mensen die hun overnachtingsplek aanbieden. "Maar wij hanteren wel wat criteria voor wat wij bijzonder vinden." Zo'n 5 procent van het aanbod wordt door Vipio 'bijzonder genoeg' bevonden.
"En we zijn anders dan Airbnb, omdat mensen daar vaak op datum zoeken", legt hij uit. Bij Vipio kiezen mensen vaker voor de locatie en kijken dan wanneer ze een keer terecht kunnen.

Van 50 euro tot 10.000 euro

Dat het aanbod selectief is, wil niet zeggen dat het daarmee ook te exclusief is voor mensen met een wat kleinere portemonnee, beweert Borgman. "Je kunt overnachten in oude rioolbuizen tot grote villa's." Zo kun je voor een paar tientjes overnachten in een zogeheten tinyhouse in de Drentse bossen, betaal je bijna 1.000 euro per nacht voor Freddie Mercury's huis, maar kost een nachtje in een groot chalet in de Zwitserse Alpen bijna 10.000 euro.
chalet zwitserland
Deze chalet in de Zwitserse Alpen kost 9.462 euro per nacht, maar dan heb je ook wat © Vipio

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl