Raadslid Borger-Odoorn legt werk neer vanwege coronacrisis

Nijmeijer stopt tijdelijk vanwege de gevolgen van de coronacrisis (Rechten: Facebook/Gemeentebelangen Borger-Odoorn)
Nijmeijer stopt tijdelijk vanwege de gevolgen van de coronacrisis
Johan Nijmeijer uit Borger legt zijn functie als raadslid en vicefractievoorzitter van Gemeentebelangen Borger-Odoorn voorlopig neer. In een brief op de Facebookpagina van de partij schrijft hij dat hij voorlopig kiest voor zichzelf, zijn gezin en zijn taxibedrijf.
Het 50-jarige raadslid wordt hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Zijn taxibedrijf komt niet in aanmerking voor de noodfondsregeling, waarbij de overheid financieel bijspringt, zodat ondernemers het hoofd boven water kunnen houden. "Op dit moment is het simpelweg 'overleven' en daarom moet ik nu kiezen voor mijzelf, mijn gezin en mijn bedrijf", aldus Nijmeijer.

Pijn in het hart

Het tijdelijk neerleggen van zijn functie doet hij met pijn in het hart, schrijft de Borgerder. Ook persoonlijk leed speelt hem parten. "Twee maanden geleden had ik niet kunnen denken dat mijn leven er nu zó voor gestaan had. In deze korte tijd ben ik mijn vader verloren en staat ons bedrijf volledig stil."
Nijmeijer noemt zijn besluit één van de moeilijkste die hij ooit heeft moeten maken. Vanaf vandaag neemt Rinus van Venrooij zijn taken waar.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier</a> aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.