Geen supermarkt in voormalige sportschool tussen flats in Emmen

Het pand aan De Haar is verpauperd (Rechten: Google Streetview)
Het pand aan De Haar is verpauperd
Er komt geen supermarkt in de voormalige sportschool aan De Haar in Emmen. Omdat de gemeente Emmen eerder weigerde daarvoor vergunningen af te geven, was de Hoogeveense projectontwikkelaar Jan Kroesen naar de Raad van State gestapt. Die veegde vanochtend zijn bezwaren van tafel.
Emmen weigerde de vergunningen, omdat ze geen grote winkel in het krappe gebouwtje wil, laat staan een supermarkt. Bovendien ligt het winkelcentrum van Emmerhout op een steenworp afstand. De Raad van State is het eens met de gemeentelijke weigering.
De hoogste bestuursrechter in Den Haag wijst Kroesen erop dat zijn bouwplan te veel afwijkt van wat het bestemmingsplan toelaat. Kroesen wilde nogal wat wijzigingen aan de gevels aanbrengen en extra ramen plaatsen. Ook voldoet zijn bouwplan niet aan de welstandseisen, die onder meer het gebruik van goedkoop bouwmateriaal verbieden.
Verder vindt de Hoge Raad dat Emmen geen vormfouten heeft gemaakt in de vergunningsprocedure. Ook op dat punt vangt Kroesen bot. Kortom, de Hoogeveense ontwikkelaar zal een ander plan voor zijn gebouw moeten vinden, waar de gemeente wel mee kan instemmen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.