Toneel in de trein en zonnebloemen: NS rijdt maandag met Van Gogh-sprinter

Zonnebloemen
Treinreizigers krijgen maandag een zonnebloem in Assen en Hoogeveen © ANP / Hollandse Hoogte / Egbert Hartman
Geportretteerd worden tijdens je treinreis en genieten van een toneelvoorstelling in de coupé. Het kan maandag in de sprinter tussen Zwolle en Assen. De NS schenkt dan aandacht aan de treinrit die Vincent van Gogh precies 140 jaar eerder maakte op 11 september.
"Vanaf 10.52 uur vertrekt de eerste Van Gogh Sprinter vanaf Zwolle richting Hoogeveen en Assen. Tussen dan en ongeveer 15.30 uur rijdt NS een aantal Sprinters met een speciale Van Gogh-coupé, waarin kussentjes op de treinstoelen in de stijl van Van Gogh Drenthe", meldt de NS. Theatergezelschap Garage TDI zal tijdens de treinritten kleine voorstellingen geven.

Zonnebloemen

Reizigers die in Assen uitstappen worden tussen 11.00 uur en 14.00 uur ontvangen met zonnebloemen. In totaal zijn er 140 tickets verstopt in de bloemen voor de tentoonstelling 'Op reis met Vincent' in het Drents Museum.
Ook op station Hoogeveen worden 's middags zonnebloemen uitgedeeld. En reizigers kunnen daar ook de schilder zelf tegen het lijf lopen. Om 14.15 komt een Vincent van Gogh aan op Station Hoogeveen. Met paardenkoets zal hij de stad in worden gereden om een Van Gogh-rotonde te openen.

140 jaar

Op 11 september 1883 stapte de inmiddels wereldberoemde schilder vrij anoniem uit op station Hoogeveen. Hij verblijft er bij een logement vlakbij het spoor en trekt later de provincie in. "Reden genoeg om Vincent precies 140 jaar later nog een keer te ontvangen", vindt de NS. Van Gogh trekt later oostwaarts Drenthe in, dit hele jaar vinden er activiteiten in Drenthe plaats rondom het thema Van Gogh.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.