Bedrijfsgebouw Klazienaveen 'kan als verloren worden beschouwd' door brand

In Klazienaveen woedde vandaag een brand in een bedrijfspand aan de Energiestraat. Meerdere brandweerkorpsen werden opgeroepen om de brand te blussen. Rond vier uur in de middag was de brand onder controle.
Volgens de Veiligheidsregio Drenthe, waar de brandweer onder valt, kan het pand als verloren worden beschouwd. "Het gaat om een bedrijfsgebouw: een hal met een woning eraan vast. In de hal waren muziekinstrumenten en papier opgeslagen", vertelt een woordvoerder.

NL-Alert

De vlammen sloegen aan het eind van de ochtend en begin van de middag uit het dak van het pand, dat zo'n 15 bij 30 meter groot is. Bomen rond het pand hebben ook vlam gevat. Via een NL-Alert werd gewaarschuwd voor de rook. Het advies luidde om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Uit metingen bleek later dat er geen verhoogde concentratie van gevaarlijke stoffen waren.
Volgens de woordvoerder maakte het warme weer het blussen extra zwaar voor de brandweerlieden. "De fysieke belasting is behoorlijk zwaar, het is 29 graden en mensen hebben er echt last van."
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. In de omgeving van de brand zijn brandresten aangetroffen. Naastgelegen panden zijn gespaard gebleven. Wel is er sprake van rook- en waterschade.
Er is niemand gewond geraakt.
Brand bij bedrijf in Klazienaveen

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.